Μια νέα κατηγορία λανσάρει ο θεσμός των Epica Awards, εμπλουτίζοντας τις κατηγορίες Public Interest, μεταξύ των οποίων οι Social, Environmental και Health & Safety, με τίτλο Gender Equity.

Η νέα προσθήκη δημιουργεί ένα ξεχωριστό πλαίσιο για καμπάνιες σε οποιοδήποτε Μέσο που αφορούν τα δικαιώματα, την ένταξη και την ενδυνάμωση των γυναικών, τα δικαιώματα της LTGBQIA+ κοινότητας, καθώς και θετικές δράσεις που αφορούν την ταυτότητα φύλου.

Η κατηγορία προτάθηκε από την communications officer των Epica, Katia Chelpanova, η οποία σχολίασε σχετικά: «Μέχρι πρότινος, καμπάνιες τέτοιου είδους εντάσσονταν στην κατηγορία Social, αλλά, στον απόηχο του κινήματος #MeToo και εν μέσω προβληματισμών για τις προσεγγίσεις στην ισότητα των φύλων και την ταυτότητα φύλου ανά τον κόσμο, ένιωσα ότι ήταν απαραίτητο να τονίσουμε συγκεκριμένα αυτά τα ζητήματα».

Το Gender Equity αποτελεί τη δεύτερη κατηγορία που εισάγεται φέτος στα Epica, μετά το Creative Use of Data. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για τη φετινή διοργάνωση είναι ανοιχτή μέχρι την 1η Νοεμβρίου.