Με στόχο την προώθησή της στα παιδιά
Την πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας για την εκπαιδευτική ρομποτική και την εμπειρία των παιδιών που ασχολούνται με αυτή, παρουσιάζει η Cosmote, η οποία διαχρονικά στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας.

Μια οικογενειακή κωμωδία για τη δύναμη της ομάδας και τη δυνατότητα των παιδιών να πραγματοποιήσουν ακόμη και τις πιο απίθανες ιδέες, το «Robogirl» είναι η ιστορία της Σοφίας, μίας νεαρής μαθήτριας, που αν και δεν έχει σχέση με τις θετικές επιστήμες, αποφασίζει να γραφτεί στο μάθημα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, όταν κατά λάθος καταστρέφει το ρομπότ του αριστούχου αδερφού της. Το «Robogirl» θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι της Cosmote στο YouTube, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

Επίσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, η ταινία θα προβληθεί στην Cosmote TV. Το σενάριο υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαρδής Μαρινάκης. Πρωταγωνιστούν η Σοφία Σομόνι, η Μαρία Πιπέρα και ο Αστέρης Ριμάγμος. Με αφορμή την πρεμιέρα, η Cosmote καλεί τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με δράσεις από 17 Δεκεμβρίου έως και 5 Ιανουαρίου.