6 και 7 Νοεμβρίου

Την πρωτοβουλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεναριογράφων FSE και επίκουρης καθηγήτριας στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Χριστίνας Kallas-Καλογεροπούλου, στήριξε το ΕΚΚ μέσω του Hellenic Film Commission, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην Αθήνα.

Τα 28 μέλη από 22 χώρες της FSE και οι 8 ενώσεις-μέλη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας των Ενώσεων Σεναριογράφων (IAWG) καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων και άλλοι γνωστοί σεναριογράφοι από τη Λατινική Αμερική, το Ισραήλ και άλλες χώρες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην Αθήνα 6 και 7 Νοεμβρίου, για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν μία κοινή απάντηση στις παγκόσμιες εξελίξεις στην κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή και διανομή.

Το συνέδριο οργανώνεται από την FSE, στα ιδρυτικά μέλη της οποίας ανήκει και η ‘Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ), σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, με τη χορηγία της γερμανικής VG Wort (Γερμανία). Περισσότερες πληροφορίες στο www.wcos.wordpress.com.