Ενισχυμένη η ελληνική συμμετοχή στη σχετική Διεθνή Έκθεση
Αναβαθμισμένη ήταν η ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού της Γερμανίας, ΒΟΟΤ, στις 19-27 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ με 35 συμμετοχές και έκταση 1.250 τμ.

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, με τον ΕΟΤ να συμμετέχει με δύο περίπτερα. Το πρώτο αφορούσε τον θαλάσσιο τουρισμό, με συνεκθέτες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Κρήτης και το δεύτερο τον καταδυτικό τουρισμό, με συνεκθέτες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Γιώργος Τζιάλλας συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Έκθεσης, Πέτρο Μιχελιδάκη, τον οποίο ενημέρωσε για την προτεραιότητα του Υπουργείου στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και για τον σχεδιασμό και τις δράσεις του Υπουργείου στην προώθηση και προβολή του γιώτινγκ και των καταδύσεων. Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις με θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς, καθώς και συζητήσεις με τους έλληνες συνεκθέτες. Η έκθεση είχε 2.000 εκθέτες από 73 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τα 250.000 άτομα.