Σύμφωνα με όσα είπε, στόχος της Production Ants είναι να δραστηριοποιηθεί σε διεθνείς αγορές, ξεκινώντας ωστόσο από την αγορά των Βαλκανίων. Η εταιρεία της οποίας ηγείται ο πρώην Διευθυντής Προγράμματος του Mega, ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της την 1η Ιανουαρίου 2014. Στο ΔΣ της Production Ants συμμετέχουν τόσο ο Πέτρος Μπούτος, όσο και ο Θοδωρής Κυριακού. Στο ξεκίνημά της η εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσει σίριαλ με δραματικό περιεχόμενο και περιεχόμενο μυστηρίου, αφού όπως είπε ο Π. Μπούτος, αυτού του είδους τα προγράμματα έχουν μεγαλύτερη απήχηση.

Ήδη η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με δύο βρετανικές εταιρείες παραγωγής ώστε να προχωρήσουν σε συμπαραγωγές, ενώ το πρώτο πρόγραμμα που αναμένεται να δημιουργηθεί είναι το σίριαλ με τίτλο «Εκδρομή», τα γυρίσματα του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει στη Νάουσα και στο Βέρμιο. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη προσπάθεια είναι το γεγονός ότι η Production Ants δεν θα παράγει περιεχόμενο αποκλειστικά για τον ΑΝΤ1, αλλά και για άλλα ελληνικά κανάλια.

Σε ερώτηση του Daily Fax για τον αν ο Όμιλος ΑΝΤ1 στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό τζίρου από την Production Ants, σε σχέση με το συνολικό του τζίρο, ο Πέτρος Μπούτος απάντησε: «Δεν θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή έχει τεθεί τόσο ξεκάθαρος στόχος. Το εγχείρημα είναι πολύπλοκο, φιλόδοξο και πιστεύω ότι έχει σημαντικές προοπτικές επιτυχίας, οπότε ίσως και να ήταν λάθος να υπάρχουν τόσο αυστηρά προδιαγεγραμμένα όρια από τόσο νωρίς». Αυτό που φάνηκε ωστόσο ξεκάθαρα από τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους είναι ότι ο Όμιλος ΑΝΤ1 αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη προσοχή το εγχείρημα, και επενδύει σημαντικά σε αυτό.

«Να ανταγωνιστούμε τις τουρκικές παραγωγές»
Πώς μπορεί όμως μια εταιρεία παραγωγής ελληνικών συμφερόντων να ανταγωνιστεί τις τουρκικές παραγωγές; Ο Πέτρος Μπούτος ανέφερε σχετικά: «Οι τουρκικές παραγωγές κέρδισαν έδαφος τα τελευταία χρόνια όταν διαπιστώθηκε από τους διεθνείς τηλεοπτικούς ομίλους ότι μπορούν να έχουν ποιοτικό πρόγραμμα με μικρότερο κόστος απ’ ότι συνήθως. Εάν εμείς δημιουργήσουμε premium περιεχόμενο, αλλά με περισσότερο ανταγωνιστικά κόστη και τιμές, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί και με τις τουρκικές παραγωγές.

Βέβαια κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αφού οι τελευταίες απευθύνονται σε ένα τουρκόφωνο κοινό άνω των 100 εκατ. ανθρώπων, ενώ αν προσθέσουμε σε αυτό και τους ευρύτερους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, τότε καταλαβαίνετε σε τι εύρος αγοράς αυτές απευθύνονται». Όπως είπε δε, για να μπορέσει η Production Ants να είναι ανταγωνιστική θα πρέπει η δημιουργία σίριαλ να κυμαίνεται στο 1/5 του κόστους των τουρκικών σειρών. «Βέβαια αν δεν κουμπώσει η παραγωγή στο 70% με 80% του κόστος, δεν θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή της» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πολύτιμη η βοήθεια και η εμπειρία του Peter Smith»
Και ο Πέτρος Μπούτος συνέχισε: «Με την Production Ants λανσάρουμε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο στην τηλεόραση, το οποίο έχουμε την όρεξη, τη δύναμη και την εμπειρία να το καταστήσουμε επιτυχημένο. Θα έλεγα δε ότι σε αυτή την προσπάθειά μας, ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η εμπειρία του Peter Smith, του νέου Managing Director του Ομίλου Αntenna, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του NBC Universal International και του αποδίδεται η επιτυχημένη πορεία του αμερικανικού Ομίλου ως προς τη διεθνή παραγωγή και την τηλεοπτική παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο». Η συζήτηση δεν θα μπορούσε βέβαια να μην φθάσει και σε θεσμικά ζητήματα και ιδιαίτερα στο ρόλο που η Πολιτεία θα έπρεπε να διαδραματίσει σε μια τέτοια προσπάθεια, η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενώ εμμέσως ενισχύει και τον ελληνικό τουρισμό.

«Πιστεύω ότι το κράτος θα πρέπει να δώσει κίνητρα στις ξένες εταιρείες παραγωγής να έρθουν στη χώρα μας και να γυρίσουν ταινίες, οι οποίες θα κάνουν γνωστό ανά τον κόσμο τον τουρισμό της Ελλάδας. Στην Κροατία για παράδειγμα υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις. Το κόστος για να γυριστεί μια ξένη ταινία εκεί είναι μικρότερο κατά 30% σε σχέση με την Ελλάδα», επισήμανε μεταξύ άλλων. Ο Πέτρος Μπούτος αποκάλυψε ακόμα ότι η Production Ants στοχεύει από το ερχόμενο φθινόπωρο να πραγματοποιήσει σεμινάρια και master class για Ελληνες σεναριογράφους, με διδάσκοντες σημαντικούς σεναριογράφους του εξωτερικού. Η έδρα της Production Ants είναι στο Μαρούσι, ενώ δύο νέα γραφεία αναμένεται αυτή να δημιουργήσει εντός του 2014, στη Σερβία και στη Σλοβενία.