Τελευταία του θέση ήταν αυτή του Συμβούλου Διοίκησης. Σχολιάζοντας την αποχώρησή του, δήλωσε: «Μετά από έντεκα σημαντικά χρόνια για την καριέρα μου, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα σε μια ρευστή αγορά, αλλά γεμάτη προκλήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που κατά καιρούς συνεργαστήκαμε και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία».

Η Μετρόραμα Εκδοτική εξέδωσε την παρακάτω, σχετική, ανακοίνωση: «Θέλουμε να ευχηθούμε στον Φραγκίσκο καλή επιτυχία στη συνέχιση της πορείας του και να τον ευχαριστήσουμε για την επιτυχία του να εδραιώσει στην αγορά τόσο τη Μetro ως την πρώτη δωρεάν εφημερίδα, αλλά και για την συμβολή του στον χώρο του free press γενικότερα».

Δήλωση ωστόσο για την αποχώρησή του Φ.Μονογυιού έκανε και ο Πρόεδρος της Metro International, Per Mikael Jensen: «Ο Φραγκίσκος είναι ένα από τα δυνατότερα, εργατικότερα και δημιουργικότερα στελέχη που έχω συνεργαστεί ποτέ. Είναι ένας αφοσιωμένος ηγέτης και manager, που εργάστηκε για έντεκα έτη στη Μetro και έδωσε μεγάλη προσοχή, τόσο στις λεπτομέρειες, όσο και στην συνολική της εικόνα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει την καριέρα του σε πολύ υψηλό επίπεδο».