Την 28η Μαρτίου 2019, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έγινε 18 ετών και το γιόρτασε με έναν διαγωνισμό στα social media του αεροδρομίου.

Χθες, 1 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο, ο ΔΑΑ παρέδωσε στην τυχερή νικήτρια το δώρο του διαγωνισμού, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και παράλληλα παρουσίασε τον «Πράσινο Χάρτη» του αεροδρομίου, από το 1996 (έτος ίδρυσης εταιρείας) – 2001 (έναρξη λειτουργίας) μέχρι σήμερα. Έμφαση δόθηκε στο κυρίαρχο θέμα της κλιματικής αλλαγής, όπου ο ΔΑΑ έχει καταφέρει να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμά του.

Οι δράσεις και τα προγράμματα του ΔΑΑ για το περιβάλλον αναδεικνύουν και την πολυσχιδή φύση των λειτουργιών που αναπτύσσονται σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο. Έτσι, στην καθημερινή ατζέντα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος περιέχονται ενότητες όπως η ποιότητα του αέρα, του νερού, ο θόρυβος, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση, η προστασία της μοναδικής πανίδας και χλωρίδας, οι σχέσεις με τις τοπικές κοινότητες, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η εκπαίδευση και η σωστή χρήση της ενέργειας.