[ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ] Η Pfizer έχει πλέον διευρυμένο φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της υγείας, προσφέροντας φαρμακευτικά σκευάσματα για ανθρώπους και ζώα αλλά και καταναλωτικά προϊόντα υγείας, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων, βιολογικών προϊόντων, μικρών μορίων και προϊόντων διατροφής τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές. Διαθέτει φάρμακα σε πολυάριθμους αναπτυσσόμενους θεραπευτικούς τομείς, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων σε στάδιο έρευνας, αλλά και σημαντικές επιστημονικές και παραγωγικές δυνατότητες σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Pfizer θα λειτουργεί πλέον μέσω επιχειρηματικών μονάδων με αντικείμενο τα βιοφαρμακευτικά προϊόντα, καθώς και μέσω μονάδων με αντικείμενο την υγεία των ζώων, τα καταναλωτικά προϊόντα υγείας και τα προϊόντα διατροφής. Οι βιοφαρμακευτικές επιχειρηματικές μονάδες είναι οι: Emerging Markets, Established Products, Oncology, Primary Care και Specialty Care που συμπεριλαμβάνει και τα εμβόλια. Οι Diversified επιχειρηματικές μονάδες είναι οι: Animal Health, Capsugel, Consumer Healthcare και Nutrition.

Επίσης, η Pfizer διαθέτει πλέον δύο ξεχωριστούς οργανισμούς έρευνας και ανάπτυξης με σκοπό την αύξηση των νέων ευκαιριών στη βιοφαρμακευτική έρευνα, τους Pharma Therapeutics και BioTherapeutics. Στην Ελλάδα, η συγχώνευση της Pfizer Ελλάς και της Wyeth Ελλάς, θυγατρικών πλέον εταιρειών του ομίλου Pfizer, θα απαιτήσει την πάροδο μερικών μηνών μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών νομικών και ρυθμιστικών διαδικασιών.