Όπως δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντινίδης, το Πρόγραμμα «Ελλάδα Μπορείς», αποτελεί πλέον θεσμό και έρχεται να προσφέρει και πάλι χαρά και συγκίνηση σε όλους τους Έλληνες σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα.  Στόχος του προγράμματος είναι να προβάλει την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, να ενώσει όλους τους Έλληνες και με μια φωνή να φωνάξουν όλοι μαζί «Ελλάδα Μπορείς», εμψυχώνοντας και στέλνοντας ευχές στους Έλληνες Αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Ρίο 2016.

Πρόγραμμα με επικεφαλής τον Σάκη Ρουβά
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του προγράμματος «Ελλάδα Μπορείς» υλοποιείται επικοινωνιακή καμπάνια με επικεφαλής τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος εθελοντικά αποδέχθηκε την πρόσκληση να ηγηθεί της καμπάνιας ενημέρωσης και πρόσκλησης των εθελοντών και του κοινού στην Επίσημη Τελετή  Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Η καμπάνια περιλαμβάνει τηλεοπτικό σποτ με συμμετέχοντες τον Σάκη Ρουβά και τους Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα, Σπύρο Γιαννιώτη και Βούλα Κοζομπόλη. Την Τρίτη 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο χώρο του Μουσείου Δαδών εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου για τις Τελετές Αφής και  Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας «RIO 2016»  και την παρουσίαση του  προγράμματος.

Οι στόχοι του «Ελλάδα Μπορείς»
Το «Ελλάδα Μπορείς» αποτελεί πρόγραμμα στήριξης της Τελετής Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας. Στόχος του προγράμματος είναι να προβάλει την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η οποία είναι μία στιγμή μοναδικού συμβολισμού και υπερηφάνειας για την Ελλάδα και μια ευκαιρία για τη χώρα μας να προβληθεί δυναμικά στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας θυμίζοντας σε όλο τον κόσμο ότι η μεγαλύτερη  «Παγκόσμια Παράδοση» είναι Ελληνική.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος, στόχος είναι κατά τη διάρκεια της Επίσημης Τελετής όλοι οι Έλληνες να ενωθούν και με μια φωνή να φωνάξουν «Ελλάδα Μπορείς!», εμψυχώνοντας και στέλνοντας τις ευχές τους στους Έλληνες Αθλητές που, παρά τις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας, θα φέρουν περήφανα τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες RIO 2016.

Το «ραντεβού» της Ελλάδας, στις 27 Απριλίου
Η μεγάλη γιορτή είναι τη Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου στις 5:00 μ.μ. στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα γίνει η επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.
Η Τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο και εκεί, οι διοργανωτές καλούν όλους τους Έλληνες να στείλουν σε όλο τον πλανήτη πανηγυρικά το μήνυμα: Με μια φωνή, Ελλάδα Μπορείς! Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιάννη Καρρά και τη Χορογράφο των Τελετών Άρτεμις Ιγνατίου, αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα των τελετών της Αφής και της Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και τα ξεχωριστά στοιχεία που θα περιλαμβάνουν. Ο Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στη διαχρονική σημασία που έχει για τη χώρα η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, αλλά και στο ορόσημο της συμπλήρωσης των 80 ετών από τότε που η φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία.

Υπενθύμισε επίσης, όπως είχαν ανακοινώσει με τον Πρόεδρο Μπαχ, τη συμμετοχή ενός πρόσφυγα στη Λαμπαδηδρομία στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα, μια πράξη με πολλούς συμβολισμούς σχετικά με την υποστήριξη από το Ολυμπιακό κίνημα των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιάννης Καρράς, παρουσίασε τη Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους ενώ μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα των δύο Τελετών στις οποίες Πρωθιέρεια θα είναι η Αικατερίνη Λέχου, χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου και συνθέτης ο Ιωάννης Ψειμάδας ενώ ο υπεύθυνος συντονιστής – σκηνοθέτης και των δύο τελετών είναι το μέλος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Φώτης Καϋμενάκης.

Σάκης Ρουβάς: Στέλνουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα για την Ελλάδα
«Νιώθω τιμή και ευγνωμοσύνη που συμμετέχω, ως εθελοντής κι εγώ, στην Επίσημη Τελετή  Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και σας προσκαλώ, όλοι μαζί με μια φωνή, να στείλουμε, μέσα από το Καλλιμάρμαρο, το στάδιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα από την Ελλάδα, από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο. Ένα μήνυμα ειρήνης, ευγενούς άμιλλας, πάθους, αισιοδοξίας και υπερηφάνειας. Με μια φωνή, λοιπόν, «Ελλάδα Μπορείς» στις 27 Απριλίου στις 5:00 το απόγευμα να παραδώσουμε, ενωμένοι, με σεβασμό και τιμή, τη φλόγα του Ολυμπισμού και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελληνική Ολυμπιακή μας Ομάδα».

«Η φλόγα μεταφέρει σε όλο τον κόσμο τα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας»
«Για μας, η φετινή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι πραγματικά ξεχωριστή. Πέρα από τη διαχρονική σημασία που έχει για τη χώρα μας, συμπίπτει με την συμπλήρωση 80 ετών από τότε που η φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, για να φωτίσει τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ογδόντα χρόνια, γεμάτα από ξεχωριστές αναμνήσεις αλλά και συμβολισμούς, καθώς η Αφή της Φλόγας συνδέει τον αρχαίο με τον σύγχρονο πολιτισμό και παρουσιάζει, σε κάθε γενιά,  τα ιδανικά και τις αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και, στη συνέχεια, ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας πραγματική υπόσταση στην έννοια του πολιτισμού και της ειρήνης. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους τους συντελεστές των Τελετών, οι οποίοι πάντα με επαγγελματισμό αλλά, κυρίως, με μεγάλη θέρμη  ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προσφέρουν ανιδιοτελώς και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, τις υπηρεσίες τους!».
Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής


«H Oλυμπιακή Φλόγα και η Αυτοεκτίμηση των Ελλήνων δεν σβήνουν ποτέ»
Σαν Hill & Knowlton είμαστε υπερήφανοι που με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο και με το Σάκη Ρουβά, μπορέσαμε και εμείς να συμβάλλουμε στην τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας 27 Απριλίου. Το μήνυμα που όλοι μαζί θα φωνάξουμε είναι «Με μία φωνή, Ελλάδα Μπορείς!».
Πέτρος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Hill & Knowlton Strategies Athens

«Ανυπομονούμε να εμψυχώσουμε την Ελληνική Ομάδα»
Η Ολυμπιακή Φλόγα ήταν και συνεχίζει να είναι ένα σημαντικό σύμβολο των Ολυμπιακών  Αγώνων μέσα από τις αξίες της φιλίας, της αριστείας και του σεβασμού. Και αυτές οι αξίες είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ σημαντικές για τον κόσμο. Η MSD έχει μια «γεμάτη» ιστορία 125 χρόνων, κατά τη διάρκεια της οποίας βοηθάμε τον κόσμο να γίνει καλύτερος, όχι μόνο μέσω των φαρμάκων μας αλλά και μέσω των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.  Γι’ αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εταιρεία και τους υπαλλήλους μας, που θα υποστηρίξουμε την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και ανυπομονούμε να στηρίξουμε και να εμψυχώσουμε την Ελληνική Ομάδα με ένα απλό μήνυμα: «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», «Έλληνες μπορείτε»! και θα μπορέσουν. Εκ μέρους των 250 και άνω υπαλλήλων της MSD Ελλάς, «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ».
Haseeb Ahmad, Managing Director MSD Greece, Cyprus & Malta

«Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή την προσπάθεια»
Στην ΕΚΟ ως ελληνική εταιρεία με μεγάλη διεθνή παρουσία ήταν αδιανόητο να μη βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό. Άλλωστε θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, που διατηρούνται εδώ και κάποια χρόνια, να βοηθήσουμε να διαχυθεί το μήνυμα «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ».
Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ, ΕΚΟ

«Πιο επίκαιρες από ποτέ οι αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων»
Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» με τη μάρκα Heineken, που ήταν και η μάρκα που στήριξε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Πιστεύουμε ότι στη σημερινή εποχή οι αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ίσως πιο επίκαιρες από ποτέ. Οι προκλήσεις διεθνώς είναι πολλές και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο αλλά και η Λαμπαδηδρομία είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε την ειρήνη, την άμιλλα, το πνεύμα του συναγωνισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι» που οι Ολυμπιακοί πρεσβεύουν. Γι’ αυτό και εμείς είμαστε εδώ να ενώσουμε τη φωνή μας με το «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές και να παραδώσουμε τη Φλόγα στο Ρίο. 
 Έλλη Παναγιωτοπούλου, Communications & Corporate Relations Manager, Αθηναϊκή Ζυθοποιία

«Να φωνάξουμε όλοι μαζί, Ελλάδα Μπορείς!»
Ο Όμιλος υγείας Βιοιατρική πρωτοπόρος σε θέματα πρόληψης και διάγνωσης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για την υποστήριξη της. Πιστεύουμε ότι η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας είναι μια μοναδική ευκαιρία για να φωνάξουμε όλοι μαζί σαν Έλληνες «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» και ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς περνώντας μηνύματα αδελφοσύνης, ειρήνης, εκεχειρίας, πολύ-πολιτισμικότητας, μηνύματα που άλλωστε έστελναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι όταν ξεκινούσαν οι Ολυμπιάδες σε όλον τον κόσμο. Εμείς στον Όμιλο Βιοιατρική και οι 2.000 εργαζόμενοι ευχόμαστε να πάει πολύ καλά η όλη εκδήλωση στο Ρίο και επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή εκπροσώπηση να μας κάνει για άλλη μια φορά υπερήφανους.
Χάρης Φοντριέ, Διευθυντής Ανάπτυξης Ομίλου Βιοιατρική

«Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει»
Η Nissan – ΙΧ Θεοχαράκης με μεγάλη υπερηφάνεια υποστηρίζει το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που έχει σα στόχο να συνδράμει τους αθλητές μας για τα καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι με μεγάλη μας χαρά θα είμαστε οι επίσημοι υποστηρικτές μετακίνησης για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και για όλη τη διαδικασία Αφής της Φλόγας. Άρα θα παρέχουμε τον απαραίτητο στόλο για όλες τις διαδρομές που θα κάνει αυτή. Έτσι και εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να καλέσουμε όλον τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτήν τη γιορτή του αθλητισμού και να έρθει στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να φωνάξει «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ».
Μάριος Μπαρκής, Εμπορικός Διευθυντής, Nissan

«Στηρίζουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας»
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το κορυφαίο γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και με τις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στέλνουμε το φως του πολιτισμού μας. Η Aegean στηρίζει και θα στηρίζει πάντα τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδος. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία στην Ελληνική αποστολή και φυσικά καλή επιτυχία στην Βραζιλία για μια πολύ καλή διοργάνωση.
Μαίρη Κυριάκου, Corporate Responsibility  Manager, Aegean

«Διάχυση της αξίας της ελληνικής φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο»
Στην Autohellas-Hertz για πάνω από 50 χρόνια δημιουργούμε τουριστικές υποδομές μετακίνησης σε όλη τη χώρα με στόχο να μεταλαμπαδεύσουμε την αξία της ελληνικής φιλοξενίας σε όλον τον κόσμο. Συντασσόμαστε με μια φωνή με την προσπάθεια «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» θέλοντας να στηρίξουμε τους Έλληνες αθλητές και την Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας με στόχο να μεταλαμπαδεύσουν και αυτοί τις αξίες του  Ολυμπισμού και του ήθους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Νικόλαος Ρετάλης, Sales Executive,  Autohellas-Hertz

«Έχουμε ανάγκη από πνεύμα ομαδικότητας»
Στη Disney-Events, ως υπερήφανος υποστηρικτής του Προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Ολυμπιακή Επιτροπή για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετάσχουμε σε αυτήν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Πιστεύουμε πως η ανταπόκριση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί η ανάγκη για ομαδικότητα και συσπείρωση είναι ακόμα πιο έντονη την περίοδο που διανύουμε. Μέσα από το Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών προσφέροντας τις καλύτερες ευχές μας, δίνοντας ραντεβού στις 27 Απριλίου να ενώσουμε τις φωνές μας γι’ αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο στόχο.
Dwight Disney, Managing Director, Disney Events
 
Ευχαριστίες
Ο Πέτρος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος της H+K Strategies Athens, διοργανώτριας εταιρείας του προγράμματος Ελλάδα Μπορείς, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλλαν και συμβάλλουν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος. Αναλυτικά, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Σπύρο Καπράλο για την εμπιστοσύνη τους, τον Σάκη Ρουβά που ανέλαβε ως επικεφαλής του προγράμματος «Ελλάδα Μπορείς», την παραγωγό Νάντια Χαλαμανδάρη, τον σκηνοθέτη Ανδρέα Χαλικιά και την ομάδα τους για τη δημιουργία του τηλεοπτικού σποτ, τους συμμετέχοντες στο σποτ Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα, Σπύρο Γιαννιώτη Βούλα Κοζομπόλη και τις εθελόντριες Ελένη Περσία και Μαρία Πούλου, τον Στέφανο Κορκολή για τη μουσική, την φωτογράφο Ελίνα Λυμπερτά, τον Dwight Disney και την ομάδα του για τις παραγωγές του προγράμματος, την εταιρία GOD για τη δημιουργία και διαχείριση των social media του «Ελλάδα Μπορείς» και φυσικά όλες τις εταιρίες υποστηρικτές (Βιοιατρική, EKO, ΜΕΤΚΑ, Aegean, Autohellas-Hertz, Disney-Events, Heineken, MSD, Nissan) και τους εργαζομένους που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα εθελοντισμού.