Μέσα από επιτυχημένη στρατηγική πορεία, διαρκή εξέλιξη, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Βίκος AE καταφέρνει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον επιχειρηματικό στίβο τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, διατηρώντας τις ηθικές πρακτικές και αξίες που τη χαρακτηρίζουν όλα τα χρόνια λειτουργίας της. Ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Βίκος AE, μιλάει στο Marketing Week για την καινοτομία που ενυπάρχει στο DNA της εταιρείας και προσδιορίζει την πορεία της, μέσα από τις συνεχείς νέες επιχειρηματικές δράσεις.

MarketingWeek: Με αφορμή την πρόσφατη διάκρισή της Βίκος AE ως μία από τις 10 πιο ισχυρές επιχειρήσεις της Ευρώπης, στα European Business Awards, θέλετε να μας «συστήσετε» την εταιρεία; 
Κωνσταντίνος Σεπετάς:
Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΑΕ (Βίκος AE) ιδρύθηκε στις αρχές του 1990, ξεκινώντας τη δραστηριότητα της με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» στην ομώνυμη πηγή, το οποίο διατίθεται στην ελληνική και στην ξένη αγορά από το 1992.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας. Διαθέτει 3 υπερσύγχρονα εργοστάσια, και συγκεκριμένα 2 εργοστάσια εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού και αναψυκτικών, και 1 εργοστάσιο παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την Petcom Plastics. Επίσης, η εταιρεία λειτουργεί 26 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, εκ των οποίων οι 9 είναι γραμμές εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών, με δυναμικότητα παραγωγής 210.000 λίτρων/ώρα και οι 17 είναι γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων στην Petcom Plastics. Οι συνεχείς επενδύσεις σε σύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις και η υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Βίκος AE, επιτρέπουν τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, ενώ φέρνουν την εταιρεία πρωτοπόρο στην κατηγορία.

Η Βίκος AE έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία στηρίζεται πρωτίστως στην εξαιρετική ποιότητα του νερού της. Η εταιρεία διαθέτει στην αγορά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγοροχώρια, τα προϊόντα τσαγιού Βίκος Cool-Tea και τα Βίκος Coolers που διατίθενται σε φιάλες των 10lt από υλικό PET για αποκλειστική χρήση σε θερμοψύκτες. Το νεότερο εγχείρημα της εταιρείας είναι τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά Βίκος, τα οποία συνδυάζουν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την πηγή Ζαγοροχώρια, με φυσικούς χυμούς που παράγονται στην Ελλάδα.

MW: Ποια είναι η φιλοσοφία της και ποιοι είναι οι στόχοι της;
Η στρατηγική της Βίκος AE σχεδιάζεται σε μακροπρόθεσμη βάση και κάθε επιχειρηματική κίνηση της εντάσσεται σε μια ευρύτερη αναπτυξιακή προοπτική. Στη Βίκος AE λαμβάνουμε πάντα υπόψη τις απαιτήσεις της αγοράς, ώστε οι επιχειρηματικές κινήσεις μας που τελικώς πραγματοποιούνται να έχουν πάντα θετικό αντίκτυπο, τόσο στην επιχείρηση όσο και στα προϊόντα που διαθέτουμε στην αγορά. Στόχος της Βίκος AE είναι να συνεχίσει να επενδύει, να αναπτύσσει και να διατηρεί την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών. Φιλοσοφία της Βίκος AE, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, είναι να παραμένει πιστή στις αρχές και τις αξίες που τη διέπουν και τη χαρακτηρίζουν από την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

MW: Η Βίκος AE αναδείχθηκε λοιπόν πρόσφατα ως μία από τις 10 πιο ισχυρές επιχειρήσεις της Ευρώπης, στην κατηγορία «Επιχείρηση της Χρονιάς με κύκλο εργασιών από 26-150 εκατ. ευρώ» στα European Business Awards 2015/16. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτήν τη διάκριση; Σε ποια στοιχεία βασίζεται και τι σημαίνει για εσάς;
H σημαντική αυτή διάκριση της Βίκος AE στα European Business Awards sponsored by RSM 2015/16 την κατατάσσει στην κορυφή της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας, και έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η εταιρεία ξεχωρίζει στην καρδιά των καταναλωτών για την ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και για την επιχειρηματική της δράση που χαρακτηρίζεται από συνέπεια και ηθικές αξίες. H εταιρεία μας, μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης των European Business Awards sponsored by RSM, κατέκτησε την υψηλότερη τιμητική διάκριση με τίτλο «Ruban d’Honneur».

Η Βίκος AE ξεχώρισε μέσα από 768 National Champions από όλη την Ευρώπη ως μία από τις πιο 10 πιο δυναμικές και καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, στην κατηγορία «Επιχείρηση της Χρονιάς με κύκλο εργασιών από 26- 150εκατ. ευρώ». Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται οι 10 επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη, οι οποίες πέτυχαν υψηλά οικονομικά μεγέθη, διατήρησαν σταθερή αναπτυξιακή πορεία, ακολούθησαν καινοτόμες στρατηγικές και επέδειξαν ηθικές πρακτικές σε ένα διαρκώς εναλλασσόμενο οικονομικό περιβάλλον.

Η Βίκος AE κατάφερε με πείσμα να ξεχωρίσει μέσα από τις υγιείς πρακτικές ανάπτυξης, σε πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες στη χώρα μας, διατηρώντας και αναπτύσσοντας συνεχώς νέες επιχειρηματικές δράσεις. Μέσα από επιτυχημένη στρατηγική πορεία, διαρκής εξέλιξη, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κατάφερε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον επιχειρηματικό στίβο τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, διατηρώντας πάντα τις ηθικές πρακτικές και αξίες που την χαρακτηρίζουν όλα τα χρόνια λειτουργίας της.

MW: Η καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Ποιος είναι ο ρόλος της καινοτομίας για την εταιρεία Βίκος AE; Πώς αποτυπώνεται στο χαρτοφυλάκιό της;
Μέσα από την έρευνα των καταναλωτών προέκυψε το συμπέρασμα ότι 8 στους 10 Έλληνες είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν ένα νέο προϊόν εφόσον το βρουν στην αγορά. Ως εταιρεία που βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στις ανάγκες της αγοράς και που αφουγκράζεται τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, δουλέψαμε πάνω στην παραγωγή αναψυκτικών με την υπογραφή Βίκος.

Μετά από δυο χρόνια εντατικών ερευνών και επενδύσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ παρουσιάσαμε στην αγορά τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά Βίκος. Ουσιαστικά δημιουργήσαμε μία νέα κατηγορία προϊόντων, καινοτόμα και μοναδική, αφού είναι τα μόνα αναψυκτικά με την φρεσκάδα του φυσικού μεταλλικού νερού. Επενδύσαμε στο νερό των πηγών μας, καθώς πρόκειται για νερό εξαιρετικής ποιότητας, και το αξιοποιήσαμε για να αποτελέσει τη βάση των αναψυκτικών μας.

Πρόκειται για σπουδαία καινοτομία, καθώς η ποιότητα του νερού στα αναψυκτικά, αποτυπώνεται στη μοναδική και ευχάριστη γεύση τους, η οποία κερδίζει αμέσως τους καταναλωτές με την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους. Επίσης, πέρα από το φυσικό μεταλλικό νερό χρησιμοποιούνται φυσικοί χυμοί φρούτων ελληνικής παραγωγής, όπου είναι αυτό δυνατόν. Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια ότι διαθέτουμε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής αναψυκτικών, στο εργοστάσιο μας, στο Καλπάκι Ιωαννίνων και η παραγωγή πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εκεί.


Κάθε εταιρεία καινοτομεί κάτω από το δικό της πρίσμα, δράσεις και ερεθίσματα. Για εμάς στη Βίκος AE. η παραγωγή αναψυκτικών ήρθε ως φυσική εξέλιξη των δράσεών μας. Η παραγωγή αναψυκτικών με Φυσικό Μεταλλικό Νερό αποτελεί τη δική μας καινοτόμα πρόταση, η οποία έγινε αμέσως αποδέκτης υψηλής ζήτησης από την αγορά. Συμπερασματικά, αυτά που καθορίζουν μία εταιρεία καινοτόμα είναι η πίστη της στο καινούργιο, τα ταλαντούχα στελέχη της που αφουγκράζονται τον παλμό της αγοράς, η επένδυση σε έρευνα και η ανάληψη ρίσκων, σε συνδυασμό με τη διάθεση μιας εταιρείας για νέες παραγωγικές κατευθύνσεις.

MW: Η Βίκος AE τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει συστηματικά αθλητικές διοργανώσεις, προωθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως για παράδειγμα τα Street Relays. Ποιοι είναι οι στόχοι σας μέσα από αυτήν τη στρατηγική κατεύθυνση;
Η Βίκος AE, επίσημος χορηγός και ένθερμος υποστηρικτής όλων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενισχύει όλες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε υγιείς μορφές δραστηριότητας. Αποτελεί κομμάτι του brand DNA της Βίκος AE η ενδυνάμωση του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και το στοιχείο της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, ονομαστικός χορηγός, μεταφέρει από πόλη σε πόλη, και από χέρι σε χέρι τον θεσμό των Βίκος Street Relays, προβάλλοντας τη σημασία του αθλητισμού, της ομαδικότητας, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς. Tα Βίκος Street Relays είναι μία νέα πρωτοποριακή σειρά αγώνων σκυταλοδρομίας δρόμου, που ξεκίνησαν το 2014 και απευθύνονται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης. Είναι η μοναδική διοργάνωση, στην οποία ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός όχι μόνο ταυτίζονται, αλλά και συνυπάρχουν αρμονικά, γι’ αυτό και οι συμμετοχές ολοένα και αυξάνονται σε κάθε νέα διοργάνωση.

Αυτό που ξεχωρίζει όμως τα Βίκος Street Relays από όλους τους άλλους αγώνες, είναι πως τα έσοδα από τις εγγραφές των συμμετεχόντων διατίθενται για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων, προβάλλοντας, έτσι, τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος της Βίκος AE είναι να προβάλλει τον αθλητικό τρόπο ζωής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού. Όλες μας οι δράσεις έχουν ως βάση τους τον άνθρωπο, την ομαδική δράση και την επίτευξη των στόχων μέσα από την κοινή προσπάθεια.

Η συμμετοχή μας στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας αποτελεί για εμάς ένα βήμα πιο κοντά στους καταναλωτές μας, όπου όλοι μαζί κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στον υγιεινό τρόπο ζωής, εντάσσοντας την άθληση στην καθημερινότητα μας. Παράλληλα, η παράδοση της σκυτάλης από χέρι σε χέρι λειτουργεί για εμάς αλληγορικά και σηματοδοτεί την κοινή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μέσα από τη δύναμη της ομάδας και της προσφοράς.

MW: Η Βίκος AE συμμετέχει και υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, επίσης, δράσεις αιμοδοσίας σε πόλεις της Ελλάδας. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα και σε τι αφορά συγκεκριμένα;
Η πράξη της αιμοδοσίας και ο εθελοντισμός είναι πλέον άρρηκτα συνδεμένα με την εταιρεία Βίκος AE. Η αρχή έγινε πριν αρκετά χρόνια, όταν εντοπίσαμε ότι η Ελλάδα στο ζήτημα της αιμοδοσίας βρίσκεται αρκετά πίσω σε επίπεδο εθελοντισμού, αλλά και αποθέματος αίματος. Η ιδέα της αιμοδοσίας μεταδόθηκε αρχικά με μεγάλη ανταπόκριση στους εργαζόμενους μας και διατηρείται μέχρι και σήμερα, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και υπερήφανους.

Σταδιακά η ιδέα ενισχύθηκε και εδραιώθηκε, ενώ πριν χρόνια η εταιρεία δώρισε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, μια υπερσύγχρονη μονάδα αιμοδοσίας. Τον Ιούνιο του 2015 η Βίκος AE πραγματοποίησε πολλές δράσεις αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για την αξία της αιμοδοσίας με κεντρικό μήνυμα «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα».

Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, η εταιρεία μας προσεγγίζει με μεγάλη ευαισθησία το θέμα, τονίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχει για την κοινωνία η προσφορά αίματος, ταυτίζοντας τη αναγκαία πράξη να πίνεις νερό, με το να δίνεις αίμα. Στηρίζουμε πολλούς συλλόγους ανά τη χώρα με τις δράσεις μας και ενισχύουμε το έργο τους όπου χρειαστεί. Σκοπός μας είναι ο Ιούνιος, μήνας που τιμάται η εθελοντική αιμοδοσία παγκοσμίως, να λειτουργεί ως μήνας δράσης και ενημέρωσης.

Η ΕΚΕ στο DNA της Βίκος AE

MW: Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΚΕ στη συνολική στρατηγική της εταιρείας και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των εργαζομένων στις σχετικές δράσεις;
Για όλους μας στη Βίκος AE η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί βασικό στοιχείο του DNA και της φιλοσοφίας μας, καθώς διέπει συνολικά την επιχειρηματική μας δομή από την ίδρυσή μας μέχρι και σήμερα. Δεσμευόμαστε να συνεισφέρουμε στην καλύτερη πορεία της εταιρείας μας μέσα στο χρόνο, αλλά και να συμβάλλουμε στο μέλλον του τόπου που δραστηριοποιούμαστε.

Αδιαμφισβήτητα, τα προβλήματα σήμερα είναι πολλά και διαφορετικά, πολύπλοκα και δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Στη Βίκος AE επιδιώκουμε να βρισκόμαστε σταθερά κοντά στην κοινωνία, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις μεγάλης κλίμακας. Τα τελευταία χρόνια, και λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, εστιάζουμε σε ενέργειες οι οποίες «απαντούν» στην κρίση με θετικό τρόπο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στο τέλος της περασμένης χρονιάς, με πρωταγωνιστή ένα από τα νέα μας προϊόντα, τη Βίκος Cola, στηρίξαμε έμπρακτα τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα μας και χαρίσαμε μέσα στις ημέρες των εορτών ένα χαμόγελο ελπίδας και χαράς σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Η προσπάθεια της εταιρείας υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, παρέχοντας σε 3.000 οικογένειες προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους.

Όλοι εμείς στη Βίκος AE πιστεύουμε ότι κανένας οικονομικός ή επιχειρηματικός στόχος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ευθύνη και τη δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία. Είμαστε μία μεγάλη ελληνική επιχείρηση και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη μας ως εταιρικός πολίτης της Ελλάδας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας χρειάζεται δίπλα της περισσότερο από ποτέ. Είμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα υπερήφανοι για όλες αυτές τις δράσεις και δεσμευόμαστε ότι η Βίκος AE, ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας και να αφουγκράζεται την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται με σκοπό να απαντήσει με το δικό της τρόπο στις προκλήσεις των ημερών.

Βραβεία ποιότητας για τα προϊόντα

MW: Εκτός από την ίδια την εταιρεία, σημαντικές διεθνείς διακρίσεις έχουν αποσπάσει και τα προϊόντα της. Τι σημαίνουν για την εταιρεία και πώς «εξαργυρώνονται» οι διακρίσεις;
Είναι μεγάλη επιβράβευση για μια εταιρεία να βρίσκουν ανταπόκριση τα προϊόντα της τόσο από διεθνείς διοργανώσεις με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων προϊόντων παγκοσμίως, όσο και από έρευνες που στηρίζονται στη γνώμη των καταναλωτών. Τα προϊόντα Βίκος AE τα τελευταία χρόνια έχουν αποσπάσει διάκριση από το iTQi, έναν διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες και έχει ως στόχο την ανάδειξη τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από όλο τον κόσμο, μέσα από μία διαδικασία «τυφλής» γευστικής δοκιμής.

Πιο συγκεκριμένα, για το 2015 η Λεμονάδα Βίκος, απέσπασε την ανώτερη διάκριση τριών αστεριών «Exceptional Product» κερδίζοντας με τη μοναδική της γεύση την κριτική επιτροπή. Η δροσερή και ιδιαίτερη λεμονάδα Βίκος χάρη στο φυσικό μεταλλικό νερό από την πηγή Ζαγοροχώρια, τη χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και το συμπυκνωμένο χυμό 7% από ελληνικά λεμόνια, γοήτευσε τους ειδικούς της γεύσης από το International Taste & Quality Institute, μέσα από τη διαδικασία της «τυφλής» γευστικής δοκιμής. Παράλληλα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, απέσπασε με τη σειρά του τη διάκριση των τριών αστεριών «Exceptional Product», επιβραβεύοντας τη διαρκή προσπάθεια της εταιρείας για παροχή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.

Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα προϊόντα της Βίκος AE συνεχίζουν να κερδίζουν τους κριτές και τους αποδίδουν τη σπουδαία διάκριση των τριών αστεριών. Η ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων που προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία προσφέροντας πάντα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, το 2015 τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά Βίκος, με μόλις 7 μήνες κυκλοφορίας τους στην αγορά σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία, κέρδισαν τις εντυπώσεις των καταναλωτών, οι οποίοι τα ανέδειξαν πρώτα στην προτίμησή τους αποσπώντας τη διάκριση ως Προϊόν της Χρονιάς. Να σημειώσουμε εδώ, ότι για όλους μας στη Βίκος AE είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μας αναδεικνύουν οι καταναλωτές, οι άνθρωποι δηλαδή που απολαμβάνουν καθημερινά τα προϊόντα μας.

Η Βίκος AE με μια ματιά
• Ιδρύθηκε στις αρχές του 1990 και σήμερα διαθέτει 3 υπερσύγχρονα εργοστάσια: 2 εργοστάσια εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού και αναψυκτικών και 1 εργοστάσιο παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την Petcom Plastics. λειτουργεί 26 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, εκ των οποίων οι 9 είναι γραμμές εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών, με δυναμικότητα παραγωγής 210.000 λίτρων/ώρα και οι 17 είναι γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων στην Petcom Plastics.
• Διαθέτει στην αγορά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγοροχώρια, τα προϊόντα τσαγιού Βίκος Cool-Tea, τα Βίκος Coolers και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά Βίκος.
• Αναδείχθηκε πρόσφατα ως μία από τις 10 πιο ισχυρές επιχειρήσεις της Ευρώπης, στην κατηγορία «Επιχείρηση της Χρονιάς με κύκλο εργασιών από 26-150 εκατ. ευρώ» στα European Business Awards sponsored by RSM 2015/16.
• Είναι επίσημος χορηγός και υποστηρικτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε υγιείς μορφές δραστηριότητας.
• Συμμετέχει στα Βίκος Street Relays, μία πρωτοποριακή σειρά αγώνων σκυταλοδρομίας, που ξεκίνησαν το 2014 και απευθύνονται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης.
• Πραγματοποιεί δράσεις αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για την αξία της αιμοδοσίας με κεντρικό μήνυμα «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα».
• Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί βασικό στοιχείο του DNA και της φιλοσοφίας της, καθώς διέπει συνολικά την επιχειρηματική της δομή από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.
• Με τη Βίκος Cola στήριξε έμπρακτα τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σε συνεργασία με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, παρέχοντας σε 3.000 οικογένειες προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 
• Για το 2015 η Λεμονάδα Βίκος, απέσπασε την ανώτερη διάκριση τριών αστεριών «Exceptional Product» από το iTQi, ενώ το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, απέσπασε τη διάκριση των τριών αστεριών «Exceptional Product».