Οι αμπελώνες της βρίσκονται στο νομό Δράμας, καταλαμβάνοντας έκταση 650 στρεμμάτων, η οποία συμπληρώνεται από 150 στρέμματα παραγωγών -στις ίδιες περιοχές- που συνεργάζονται μαζί της.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι λευκές και ερυθρές, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η πειραματική καλλιέργεια ποικιλιών, τα αποτελέσματα οινοποίησης των οποίων αξιολογούνται με σκοπό να δημιουργηθεί ένα νέο προϊόν.

Υπάρχει επίσης και ο αμπελώνας στην Πιερία Κοιλάδα στο νομό Καβάλας, ο οποίος καταλαμβάνει έκταση 80 στρεμμάτων.

Οι καλλιέργειες πραγματοποιούνται με σεβασμό στο περιβάλλον, σε αμπελώνες γραμμικούς με ελεγχόμενη άρδευση και αποστάσεις φύτευσης που κυμαίνονται -ανάλογα την ποικιλία και το έδαφος- από 1 x 2,5 μέτρα έως 1,5 x 2,5 μέτρα και με προσανατολισμό των γραμμών φύτευσης από Βορρά προς Νότο.

Σύγχρονα οινοποιεία
Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του οινοποιείου της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αγοράς του νομού Δράμας, είναι του δραμινού αρχιτέκτονα Γιάννη Ματσίνη. Το σχέδιο, εκ πρώτης όψεως, δίνει την εντύπωση «ουράς χελιδονιού». Δημιουργεί μια εσωτερική αυλή -όπως κατά παράδοση έχουν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις έγκλειστης μορφής- χωρίς να περιορίζει το οπτικό πεδίο, αλλά προσφέροντας τη δυνατότητα οπτικής επαφής με τον περιβάλλοντα χώρο τόσο στον επισκέπτη, όσο και στους εργαζομένους. Ο αρχιτέκτονας φρόντισε επίσης το οικοδόμημα να εναρμονίζεται με το ανάγλυφο της περιοχής.

Το οινοποιείο δεσπόζει μέσα στον κεντρικό αμπελώνα της εταιρείας. Διαθέτει χώρους παραγωγής (τμήμα δεξαμενών, τμήμα εμφιάλωσης, χημείο), κεντρική αποθήκη, υπόγεια κάβα για παλαίωση κρασιών σε φιάλες και υπέργεια κάβα ελεγχόμενης θερμοκρασίας για βαρέλια, ξηραντήριο, γραφεία, αίθουσα σεμιναρίων και πινακοθήκη.

Η δεύτερη οινοποιητική μονάδα ιδρύθηκε το 1999 στην περιοχή Πλατανότοπος του νομού Καβάλας. Οι κτιριακές της εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν 2.620 τ.μ. και περιλαμβάνουν χώρους παραγωγής (τμήμα δεξαμενών, τμήμα εμφιάλωσης, χημείο), κεντρική αποθήκη, υπόγεια κάβα παλαίωσης κρασιών σε βαρέλια, γραφεία και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η αρχιτεκτονική μελέτη, από την εταιρεία Χωροδομή, επικεντρώνεται στη σύγχρονη και λιτή σχεδίαση με το πάντρεμα διαχρονικών υλικών, ώστε να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα εναρμονισμένο στο επικλινές του εδάφους και στα χαρακτηριστικά δόμησης της περιοχής.

Η εταιρεία απασχολεί σε μόνιμη βάση 30 εργαζόμενους καθώς και εποχιακό προσωπικό, το οποίο φτάνει και τα 60 άτομα. Η παραγωγή της ανέρχεται περίπου στις 550.000 – 600.000 φιάλες ετησίως, οι οποίες διατίθενται στην ελληνική και στην ξένη αγορά. Οι χώρες εξαγωγής είναι οι Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Ελβετία, Κύπρος, ΗΠΑ και Καναδάς, ενώ το ποσοστό εξαγωγών ανέρχεται στο 20% της ετήσιας παραγωγής.

Πιστοποιήσεις
Η δημιουργία υψηλής ποιότητας κρασιών που διακρίνει την εταιρεία είναι συνδεδεμένη με την τήρηση των υψηλών ποιοτικών προτύπων τα οποία υπαγορεύει η τέχνη της αμπελουργίας, της οινοποίησης και της συσκευασίας, τα οποία πιστοποιούνται από την TUV Hellas μέσω του συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO 9001/2000 και του HACCP.

Πέρα από το λευκό και το κόκκινο: Η καλλιτεχνική ευαισθησία της Νίκος Λαζαρίδης ΑΕ επιβεβαιώνεται και μέσα από την αξιόλογη συλλογή έργων τέχνης που κοσμούν τις ετικέτες των κρασιών της. Χρόνο με το χρόνο οι πίνακες αυτοί αυξάνονται και φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένη και πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα, η οποία πληροί και τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.