Με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς γυναικών
Η Microsoft οργανώνει για πρώτη φορά τετραήμερο σεμινάριο με θέμα «Alice envisions the future – How Artificial Intelligence can impact the way we see the world».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 27 έως 30 Αυγούστου και η Ελλάδα επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τη μοναδική αυτή πρωτοβουλία. Σκοπός του bootcamp είναι να ενθαρρύνει κα να εμπνεύσει περισσότερες από 160 μαθήτριες ηλικίας 15-17 ετών με έφεση και ενδιαφέρον στην επιστήμη και την τεχνολογία να αποκτήσουν δυναμικό και ηγετικό ρόλο στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, με οδηγό την τεχνολογία.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Microsoft, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία καλπάζει και δημιουργεί εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, λίγα είναι τα κορίτσια που επιλέγουν να ακολουθήσουν σπουδές ή επαγγέλματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Κεντρική ιδέα και έμπνευση αυτής της πρωτοβουλίας αποτελούν οι καινοτόμες τεχνολογίες, η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν δίνοντας όλα τα εφόδια σε νεαρά κορίτσια να χτίσουν το μέλλον τους και να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.