Η διοργάνωση είχε ως στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη των νέων ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων και αποτέλεσε μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε start-ups που είχαν επιλεγεί από την κριτική επιτροπή κατά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας και σε  διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρείν, επενδυτές και ακαδημαϊκούς της χώρας.

Τόσο οι διαγωνιζόμενοι όσο και οι αξιολογητές και οι εκπρόσωποι των χορηγών τόνισαν τη σημασία που έχει η υποστήριξη των start-ups για την τόνωση της εγχώριας επιχειρηματικότητας και, κυρίως, για την ανακοπή του ρεύματος εξόδου δημιουργικών και δραστήριων νέων επιχειρηματιών από τη χώρα. 
Η γιορτή της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας άρχισε με τις shortlisted startup εταιρείες που είχαν προκριθεί στη Β’ Φάση αξιολόγησης του διαγωνισμού, να παρουσιάζουν τη δουλειά τους ενώπιον τεσσάρων επιτροπών τις οποίες αποτελούσαν επιλεγμένοι αξιολογητές. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία προέκυψαν οι εταιρείες οι οποίες έλαβαν τα βραβεία.

Το επόμενο στάδιο περιελάμβανε περισσότερες από 80 one-to-one συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους των start-ups και επιλεγμένα στελέχη από το χώρο των επενδύσεων και των επιχειρήσεων. Οι μέντορες έδωσαν στους νέους επιχειρηματίες πληροφορίες, συμβουλές σε επίπεδο οικονομικού σχεδιασμού και marketing και υποστήριξη, με στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των εταιρειών. Οι συμμετέχοντες μετέφεραν μήνυμα ικανοποίησης και αισιοδοξίας, δίνοντας έμφαση στο πολύτιμο feedback που έλαβαν από τους μέντορες. Η ημέρα κορυφώθηκε με την εντυπωσιακή τελετή απονομής των βραβείων όπου περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι του startup οικοσυστήματος και νέοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν, να δικτυωθούν, αλλά και να μάθουν από διαφορετικές εμπειρίες και επιτεύγματα. Τη βραδιά παρουσίασε με το μοναδικό του ύφος ο Παναγιώτης Χατζηδάκης.

Χορηγός τίτλου της διοργάνωσης ήταν η Παπαστράτος, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα με 85 χρόνια ιστορία, θυγατρική της Phillip Morris International και χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η White Space.  Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, χορηγός μπίρας ήταν η Heineken και πίτσες προσέφερε η Pizza Fan

Τα βραβεία υποστηρίζονται  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, το Δήμο Αθηναίων και το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέων Επιχειρήσεων-ΤΑΝΕΟ Α.Ε., τoν Τομέα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας / ΣΕΒ και το EkinisiLAB, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν-ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών-ΣΕΠΕ, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και το International Hellenic University.

Οι βραβευθέντες είπαν:

Πάνος Μήτσιος, Tactical
«Τα άτομα που έχει συγκεντρώσει αυτό το event για να δώσουν feedback στους νέους επιχειρηματίες και να εκτιμήσουν την ωριμότητα και τη βιωσιμότητα της κάθε εταιρείας, είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Εμείς μιλήσαμε σήμερα με ανθρώπους τους οποίους είχαμε συναντήσει προηγουμένως ως ομιλητές σε εκδηλώσεις. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιτύχει στον χώρο τους και μας έδωσαν στοχευμένες πληροφορίες και πολύτιμο feedback. Η δική μας εταιρεία, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα start-ups, αλλάζει συνεχώς και εξελίσσεται. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε αυτές τις συμβουλές σε αυτό το κρίσιμο στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε».

Δάφνη Τσεβρένη, Clio Muse
«Οι μέντορες μας βοήθησαν πολύ και σε επίπεδο οικονομικού σχεδιασμού, αλλά και στο επίπεδο του marketing, καθώς βρισκόμαστε σε μία φάση όπου σχεδιάζουμε αρκετά πράγματα. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δραστηριότητά μας σε πάνελ, με επιτυχημένους και καταρτισμένους ανθρώπους. Το feedback που λάβαμε από τους μέντορες ήταν πολύτιμο. Οι κριτές που συμμετείχαν στη διαδικασία έχουν κάτι να σου δώσουν και ήταν για εμάς μοναδική ευκαιρία να βρούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους συγκεντρωμένους».

Τα μέλη της Επιτροπής και οι χορηγοί είπαν:

Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Επιτροπής Aξιολόγησης
«Οι 35 εταιρείες που έφθασαν στον ημιτελικό έδειξαν υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και καινοτόμο δραστηριότητα. Έπειτα οι 80 και πλέον one-to-one συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τους 20 έμπειρους μέντορες επιβεβαίωσαν το αναπτυξιακό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα start-ups. Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν περισσότερες από 100 υποψηφιότητες με την υποστήριξη 10 μεγάλων φορέων και την ενεργή συμμετοχή περίπου 30 ειδικών που γνωρίζουν το οικοσύστημα της νέα επιχειρηματικότητας. Βραβεύθηκαν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, κυρίως λόγω της βιωσιμότητας, του ξεκάθαρου επιχειρηματικού τους μοντέλου, των καινοτομιών και της δυνατότητας επέκτασής τους. Αυτό αποδεικνύει ότι μιλάμε για έναν θεσμό ο οποίος έχει να προσφέρει και να παίξει ρόλο στην υποβοήθηση της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα».

Ελένη Κωλοφωτιά, Διευθύντρια Επενδύσεων, ΤΑΝΕΟ Α.Ε.
«Η διοργάνωση του διαγωνισμού ήταν άψογη σε όλα τα στάδια. Παρουσιάστηκαν ιδέες αρκετές εκ των οποίων ήταν εξαιρετικές, εξωστρεφείς, καινοτόμες και με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ ελπιδοφόρο event, ιδίως εν μέσω της σημερινής κατήφειας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν μία μαγιά πάνω στην οποία καλούμαστε και πρέπει να χτίσουμε για να δημιουργήσουμε ένα start-up generation στην Ελλάδα και να σταματήσουμε το brain drain».

Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος Παπαστράτος
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την BOUSSIAS για την άψογη διοργάνωση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εσάς που πήρατε μέρος στον διαγωνισμό, αλλά και όσους δεν πήρατε μέρος, αλλά είστε απόψε εδώ. Εάν αναρωτιέστε πόσο start-up είμαστε ως εταιρεία, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η Παπαστράτος είναι 85 ετών, ωστόσο τα καινοτόμα μυαλά, οι νέοι άνθρωποι και οι φρέσκιες ιδέες περισσεύουν. Νοιαζόμαστε και εμπνέουμε τους ανθρώπους μας, τους καταναλωτές και την κοινωνία. Και φυσικά λαμβάνουμε έμπνευση από όλους εσάς και σας ευχαριστούμε. Μην σταματήσετε να μας εμπνέετε».

Γεώργιος Δημητριάδης
, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών,  Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι το brain-drain το οποίο πρέπει να σταματήσει. Γι΄αυτό είναι σημαντικό το έργο που κάνουν οι διοργανωτές, οι χορηγοί και οι συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτό που έγινε σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι εμείς, εσείς, οι νέοι Έλληνες, ενδιαφερόμαστε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για τη συμμετοχής τους σε αυτό το πολύ σπουδαίο event. Εσείς οι νέοι επιχειρηματίες θα δείτε ότι θα βρείτε πόρτες ανοιχτές, όχι επειδή υπάρχει «κάποιος γνωστός», αλλά επειδή η ιδέα που έχετε και που αναπτύσσετε είναι σωστή και αξίζει να προωθηθεί».

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία και τους νικητές: www.startupawards.gr