Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΒΤ στην εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ υποστηρίζει ότι η τιμή που πωλούνται σήμερα τα τρόφιμα είναι η καλύτερη δυνατή, δεδομένου ότι οι εταιρείες τροφίμων έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ επώνυμων και private label προϊόντων, αυξήσεις πρώτων υλών, ενέργειας, μεταφορών, κρίση ρευστότητας στο εσωτερικό και καχυποψία στο εξωτερικό, «που αναγκάζει τις εταιρείες να προπληρώνουν μετρητοίς τις πρώτες ύλες που εισάγουν». Ο Ευάγγελος Καλούσης αναφέρει ότι μειώσεις τιμών έχουν γίνει, αφού τα στοιχεία των ερευνών της Nielsen και του ΙΕΛΚΑ που συγκρίνουν την πραγματική τιμή στο ράφι δείχνουν μείωση 3,5% το 2009 και από 2,5% το 2010 και το 2011.
 
«Η οικονομική θεωρία που θέλει όσο μειώνεται ο μισθός να μειώνονται και οι τιμές δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί να προχωρήσει η βιομηχανία σε μειώσεις 20-30% και δεν θα γίνει» τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την ποιότητα των νέων προϊόντων χαμηλού κόστους που θα σχεδιάζουν οι εταιρείες, εκτίμησε ότι αυτή δεν θα πληγεί. «Τα προϊόντα αυτά θα έχουν άλλο σχεδιασμό. Άλλες γραμμές παραγωγής, άλλες πρώτες ύλες, χωρίς διαφημιστική δαπάνη κτλ. Δεν πρέπει να αντιδράμε επιδερμικά σε νέες ιδέες. Αυτό θα γίνει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες του Νότου» επισήμανε.

Σχολιάζοντας δε τις αποχωρήσεις μεγάλων ελληνικών εταιρειών από τη χώρα τόνισε ότι δεν βλέπει να ακολουθούν αυτό το παράδειγμα άλλες εταιρείες τροφίμων, εκτιμώντας ότι «οι σοβαρές εταιρείες που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, θα παραμείνουν εδώ, θα κάνουν το παν για να παραμείνουν». Τέλος, τονίζει ότι δεν «βλέπει» ενδείξεις για συγχωνεύσεις εταιρειών του κλάδου ή ακόμα και για αναστολή λειτουργίας αυτών.