Στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου του Συμβουλίου
Το συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών του Alpha σε θυγατρική εταιρεία της Motor Oil κατατέθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στις αρχές Νοεμβρίου και όχι εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου των 30 ημερών, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Αυτό γνωστοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου του ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων που απασχολούν το Συμβούλιο. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ελέγξει την συμφωνία, ωστόσο πριν συμβεί αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί και να έχει την έγκριση του ΕΣΡ. Με βάση την εξέλιξη αυτή, ακούστηκαν προβληματισμοί για το εάν η καθυστέρηση αυτή θέσει σε κίνδυνο την συμφωνία.

Πέραν αυτού, το ΕΣΡ καταλόγισε πρόστιμα συνολικού ύψους 110.000 ευρώ σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και έναν περιφερειακό. Τέλος, σημαντική αναφορά έγινε στις δύο απειλητικές επιστολές που κατέφθασαν τις τελευταίες ημέρες σε μέλη του ΕΣΡ, με αφορμή τον καταλογισμό προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ TV λόγω του «τηλεγκάλοπ» του σταθμού για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.