Το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο μετατρέπεται σε μονάδα παραγωγής για το IQOS
Την υλοποίηση επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ από την Philip Morris International για τη μετατροπή του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη τύπου η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International.

Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της PMI παγκοσμίως που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση. «Πρόκειται για μια επένδυση–σταθμό, για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και στην κοινωνία» τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης.

Η επένδυση προχωρά σε άμεση υλοποίηση, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή των νέων παραγωγικών μονάδων, ενώ οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο. Η πρώτη παραγωγή ράβδων καπνού υπολογίζεται να ξεκινήσει σε 10 μήνες από σήμερα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, θα παράγονται στην Ελλάδα ετησίως 20 δισ. ράβδοι καπνού.

Σύμφωνα με την Παπαστράτος, η επένδυση μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, ενισχύοντας σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές. Επίσης, δημιουργούνται 400 νέες θέσεις εργασίας. Το IQOS είναι ένα από τα τέσσερα προϊόντα της Philip Morris International που δεν περιλαμβάνουν καύση και που απευθύνονται στις ανάγκες και διαφορετικές προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών.