Το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος, ανακοινώνει την οργάνωση του διαγωνισμού RISE (Retail Innovation for Sustainable Ecosystems) Awards για τις βιώσιμες καινοτομίες στον ευρύτερο κλάδο των FMCGs, στο πλαίσιο των δράσεων της πρωτοβουλίας του «Νοιαζόμαστε Σήμερα - Ζούμε Καλύτερα Αύριο».

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη, σχεδίαση και προώθηση καινοτόμων ιδεών που επικεντρώνονται στο βιώσιμο λιανεμπόριο τροφίμων και ευρύτερα των FMCGs προϊόντων. Οι περιοχές ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προϊόντα/υπηρεσίες με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προϊόντα/υπηρεσίες που προάγουν την υγεία και ευεξία των καταναλωτών, συστατικά και τρόφιμα στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης για αναδυόμενες κατηγορίες καταναλωτών, τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέοι επιστήμονες, ομάδες ερευνητών/φοιτητών, καθώς και start-ups. Οι συμμετοχές που θα διακριθούν θα λάβουν χρηματικά έπαθλα και συμβουλές από ειδικούς, θα υποστηριχθούν μέσω της δικτύωσης για πιθανή ανάπτυξη του προϊόντος/υπηρεσίας τους και θα έρθουν σε επαφή με επενδυτές. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Ιουλίου.