Όχι αδίκως, αφού ο Θ. Παπαθανασίου μίλησε με μια ασυνήθιστα «σκληρή» γλώσσα και είπε αλήθειες που λίγοι τολμούν να πουν επωνύμως. Θα το ξαναπούμε: τέτοιες δύσκολες εποχές οι άνθρωποι που παίρνουν την ευθύνη των απόψεών τους και τις καταθέτουν δημόσια είναι εκείνοι από τους οποίους πρέπει να ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας εποχής. Διότι οι άνθρωποι αυτοί κατά τεκμήριο μιλούν έχοντας κάνει την αυτοκριτική τους, έχουν συνειδητοποιήσει τα τυχόν λάθη τους και έχουν αποφασίσει να μην τα επαναλάβουν.

Όσοι εξακολουθούν να σιωπούν δημοσίως, αλλά να είναι λαλίστατοι στους διαδρόμους, κατά τη γνώμη μου δεν κάνουν καθόλου καλά και δεν βοηθούν την αγορά. Υπάρχουν άνθρωποι με τεράστια εμπειρία, τεκμηριωμένες και υγιείς απόψεις, οι οποίοι θα μπορούσαν να «βγουν μπροστά» και να δώσουν το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Ο Θανάσης Παπαθανασίου δεν είπε πράγματα που ακούμε για πρώτη φορά. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που ειπώθηκαν επώνυμα. Γι’ αυτό και η απήχησή τους ήταν τόσο σημαντική. Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του ζητήματος. Γιατί υπάρχει και η άλλη, η σκοτεινή. Λίγες ημέρες πριν τη συνέντευξη, διέρρευσε η πληροφορία ότι διαφημιστική εταιρεία που συμμετείχε σε spec μεγάλης ΔΕΚΟ έδωσε προσφορά με έκπτωση 70% (!).

Ακόμα λοιπόν και σε τούτη τη δύσκολη περίοδο, που πρέπει να γκρεμίσουμε το αρρωστημένο παρελθόν, κάποιοι εξακολουθούν να λειτουργούν με λογικές του 1990 και του 2000. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται ξεκάθαρα είναι το εξής: Θέλουμε να αλλάξουμε ή δεν θέλουμε;