Με 65 εκθέτες και 70 εκδηλώσεις
Θετικά αποτιμάται η παρουσία του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Στο US Pavilion συμμετείχαν 65 αμερικανικές εταιρείες και οργανισμοί – εκθέτες, ενώ διοργανώθηκαν 70 εκδηλώσεις. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μπορεί να έκλεισε τις πύλες της για φέτος, αλλά η σημασία και η επίδραση που είχε η Αμερικανική συμμετοχή αφήνει ένα σημαντικό αποτύπωμα που θα επηρεάσει τα οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής αλλά και την ίδια την Έκθεση.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, σαν διοργανωτής του περιπτέρου της τιμώμενης χώρας εισήγαγε ένα νέο μοντέλο παρουσίας αυξημένου ενδιαφέροντος στην Έκθεση, με την συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων επιχειρήσεων ευρέως ενδιαφέροντος και την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, που ενίσχυσαν το εμπορικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον στον θεσμό και δημιούργησαν ελπίδα και προοπτικές, ώστε να αποκτήσει ξανά η ΔΕΘ την αξία και την σημασία που της αρμόζει».