Στόχος, η προσέλκυση ταλαντούχων στελεχών
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 βρίσκεται η αισιοδοξία των ηγετών των οικογενειακών επιχειρήσεων διεθνώς, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα Family Business Survey 2018 της PwC.

Αναφορικά με τις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, το 66% έχει καταγράψει ανάπτυξη τους τελευταίους 12 μήνες (έναντι 56% το 2016), εκ των οποίων το 41% δηλώνει διψήφια άνοδο. Παράλληλα, υψηλές είναι οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη από τις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις με ποσοστό 91% έναντι 84% του παγκόσμιου μέσου όρου. Ως κυριότερες προκλήσεις για τα επόμενα 2 χρόνια, για πάνω από τις μισές ελληνικές επιχειρήσεις, αναδεικνύονται η ανάγκη για καινοτομία, το οικονομικό περιβάλλον, η πρόσβαση στις κατάλληλες δεξιότητες της αγοράς, η διαχείριση δεδομένων και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Σε επίπεδο επιχειρηματικών στόχων κυριαρχούν με ποσοστό 94% η προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων στελεχών, η εφαρμογή συστημάτων επιβράβευσης των εργαζομένων με ποσοστό 94% και ακολουθεί η βελτίωση της κερδοφορίας με ποσοστό 91% (80% παγκοσμίως). Επιπλέον, οι μισές ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις διαθέτουν μεσοπρόθεσμο σχέδιο σε αντίθεση με το 38% (21% παγκοσμίως) που δεν διαθέτει πλάνο.