Επαφές της Μ. Τεγοπούλου με τον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων για μεταβίβαση της Ελευθεροτυπίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα έχει καταγγείλει το δάνειο των 25 εκατ. ευρώ που έχει πάρει η Χ.Κ. Τεγόπουλος. Την ίδια στιγμή, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Μάνια Τεγοπούλου να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Αττικών Εκδόσεων για το ενδεχόμενο μεταβίβασης σε αυτόν του τίτλου της Ελευθεροτυπίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Alpha Bank, η τράπεζα ζητεί, μεταξύ άλλων, να της επιτραπεί η συντηρητική κατάσχεση των εμπορικών σημάτων, δηλαδή του σήματος «Ελευθεροτυπία» μέχρι του ποσού των 3,9 εκατ. ευρώ και του σήματος «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μέχρι του ποσού των 2,1 εκατ. ευρώ. Επίσης, ζητεί να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορευθεί η νομική και πραγματική μεταβολή των δύο προαναφερθέντων σημάτων, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως.

Ωστόσο, ανάλογη αίτηση κατέθεσε και η εταιρεία ΕWORX Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Επιχειρείν Α.Ε., η οποία διεκδικεί από τη Χ.Κ. Τεγόπουλος ποσό περίπου 47.000 ευρώ. Η αίτηση αυτή αναμένεται να συζητηθεί στις 28 Νοεμβρίου. Πριν μερικές ημέρες με σχετική απόφαση των αρμόδιων νομικών οργάνων επιβλήθηκε συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Χ.Κ. Τεγόπουλος για ποσό έως 5,3 εκατ. ευρώ από προσφυγή 77 εργαζομένων για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και τις αποζημιώσεις όσων απ’ αυτούς έχουν απολυθεί από την εφημερίδα.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγο καιρό οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έχουν προχωρήσει στην έκδοση 4 απεργιακών φύλλων. Τα δύο τελευταία κυκλοφόρησαν τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα και είχαν πολύ καλή πορεία.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΧΟΡΗΓΙΑ
Για 4η χρονιά η Εμπορική Τράπεζα στηρίζει το Εθνικό Θέατρο, με τη χορηγία της παράστασης του έργου «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, που ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 13 και 14 Ιουλίου. Η συνεργασία της Εμπορικής Τράπεζας με το Εθνικό Θέατρο ξεκίνησε το 2008, με τη χορηγική υποστήριξη της ενιαίας παράστασης «Οιδίπους Τύραννος – Οιδίπους Επί Κολωνώ» του Σοφοκλή.

COSMOONE-NEW BUSINESS
Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών προμηθειών θα προσφέρει για δύο χρόνια η cosmoONE στη ΔΕΗ, μετά από διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία. Η υλοποίηση του έργου έχει ήδη ξεκινήσει με τις online δημοπρασίες να αποφέρουν σημαντικά οφέλη σε επίπεδο εξοικονόμησης κόστους.