ΣΙΣΥΦΟΣ Η ΕΛ.ΑΣ. !
Έτσι, καλείται εκ των πραγμάτων η ΕΛ.ΑΣ. να τους ξαναβρεί και να τους ξανασυλλάβει! Αν συνεχίσει όμως η ΕΛ.ΑΣ. να πιάνει και να κουβαλάει εγκληματικούς βράχους στην κορφή της Δικαιοσύνης και των Φυλακών κι εκείνοι να ξανακατρακυλούν στη βάση της κοινωνίας, φοβάμαι ότι στο τέλος θα αποθαρρυνθεί και θα κουρασθεί το αστυνομικό σώμα και – το χειρότερο- θα χάσει τον αξιέπαινο σήμερα ζήλο του και την αποτελεσματικότητά του!

ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ
Η προοδευτικιά μέθοδος παροχής πενθήμερων αδειών σε φυλακισμένους, για να ικανοποιούν τα ντουζένια τους, απέδωσε για πολλοστή φορά τους φιλάνθρωπους καρπούς της! Ο τρομοκράτης της 17ης Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός, την κοπάνησε μετά την εορταστική πενθήμερη φιλεύσπλαχνη άδειά του και τώρα η ΕΛ.ΑΣ. τρέχει και δεν φτάνει, για να τον συλλάβει! Αναρωτιέμαι, πότε θα βρεθεί ένας πραγματικά δημοκρατικός Υπουργός Δικαιοσύνης, που αγνοώντας τις αριστερές κραυγές, θα προστατεύσει την κοινωνία από τους αδειούχους εγκληματίες!

ΟΛΑ ΣΤΟ “ΣΦΥΡΙ”!…
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν παρέστη στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας. Εύγε! Το κύρος, η αίγλη και η τιμή της Ελλάδας ξεπουλιώνται στο πεζοδρομιακό κομματικό παζάρι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές από ολόκληρη τη στάση του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί τον 4ο κατά σειρά Πολιτειακό παράγοντας της χώρας (μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής), που φιλοδοξεί μάλιστα να γίνει ο 2ος, ως Πρωθυπουργός! Κι αυτό το αξίωμα δεν έχει μόνο δικαιώματα. Έχει κυρίως υποχρεώσεις, μια από τις οποίες είναι η στήριξη εθνικών θεμάτων, χωρίς φτηνούς θεατρινισμούς προς εσωτερική κατανάλωση. Η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. , στην οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα «πίστη» ο κ. Αλ. Τσίπρας. Έως ότου λοιπόν «αλλαξοπιστήσει» (ο, μη γένοιτο) έχει καθήκον να υπηρετεί ευόρκως την «εθνική» αυτή θέση, πολύ περισσότερο, όταν αποτελεί ένα από τους τέσσερις κορυφαίους οικοδεσπότες των επίσης κορυφαίων παραγόντων της Ε.Ε.

Η ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ
Στο πλαίσιο της εθνικής παθογένειας της γκρίνιας, ελάχιστοι είναι αυτοί, που αναθαρρούν λίγο από το ξήλωμα του «πουλόβερ» της μίζας, των παράνομων επιδοτήσεων και δανείων και των κάθε είδους αθέμιτων πρακτικών, με στόχο τον γρήγορο και άκοπο πλουτισμό, σε βάρος του Κράτους, δηλαδή ημών, των φορολογουμένων. Το πιο σημαντικό ακόμη είναι ότι τα δίχτυα της δικαιοσύνης δεν επιλέγουν ψάρια και δεν φείδονται «προσώπων υπεράνω υποψίας», που ανήκουν στα δύο έως το 2009 κόμματα εξουσίας! Ναι, έχει προβλήματα μεγάλα η δικαιοσύνη. Τρυπάνε συχνά τα δίχτυα της τρομοκράτες και βαρυποινίτες. Ναι, υπάρχει ασυγχώρητη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης (προχθές ορίστηκε δικάσιμος ημερομηνία για το… 2025!!!), που καταλήγει ουσιαστικά σε αρνησιδικία. Παρ’ όλα αυτά η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστές είναι αυτοί που δίνουν τις μεγαλύτερες ανάσες και τις περισσότερες ελπίδες πως κάτι αλλάζει!

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ…
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., κ. Άννα Ασημακοπούλου, κατήγγειλε επωνύμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν παραστεί ως μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών δολοφόνων της 17ης Νοέμβρη. Και δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αλλά εννέα (!), κάποιοι από τους οποίους μάλιστα είναι και εκλεγμένοι σε κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Νίκο Γιαννόπουλο, Μάνια Μπαρσέφσκι, Δ. Μπελαντή, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Λάμπρου, Τίτο Καρίμαλη, Γιώργο Μαρκατσέλη, Δημήτρη Καρακώστα και Μανώλη Σαρρή.
Σε συνδυασμό με την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταδικάζει ρητά, απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους «ναι μεν, αλλά…» κάθε έκνομη δραστηριότητα, συνδικαλιστών, φοιτητών και διάφορων γκρουπούσκουλων, θα πρέπει να τα θυμούνται καλά οι ψηφοφόροι, οψέποτε γίνουν εκλογές, είτε Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε Ευρωεκλογές, είτε βουλευτικές!

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;;;
«Εγώ λέω ότι ο ελληνικός λαός -όπως και κάθε λαός- είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, συνεπώς, είναι υπεύθυνος και για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα..Και η ευθύνη, για την οποία μίλησα, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης: «Εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;».
– Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στον χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι».
(Πηγή: Βιβλίο, Η ελληνική ιδιαιτερότητα- Τόμος Β΄, εκδόσεις Κριτική).
Το σύνολο όμως σχεδόν των νεοελλήνων διαφωνεί κάθετα με τον Κορνήλιο Καστοριάδη. Γι’ αυτούς φταίνε πάντα κάποιοι, άλλοι, εκτός από τον «λαό» και τον καθένα τους χωριστά. Αυτοί είναι όλοι αναμάρτητοι, άψογοι και άμωμοι!