Όπως ειπώθηκε στην Beer Day της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών πραγματοποίησε την εκδήλωση Beer Day στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης HORECA. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης, συζητήθηκαν οι σύγχρονες τάσεις στον χώρο της ζυθοποιίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε γευσιγνωσία και τυφλή δοκιμή μπίρας.

Το παρών έδωσαν για μία ακόμα χρονιά αναγνωρισμένα πρόσωπα του χώρου όπως ο Σ. Παναγιώτου, Πρόεδρος ΕΕΖ, Ιδρυτής & Συνιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Septem, και ο Αλ. Δανιηλίδης, Αντιπρόεδρος ΕΕΖ και Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Από τις τοποθετήσεις εκπροσώπων του κλάδου του ζύθου της χώρας προκύπτει ότι άμεση προτεραιότητά τους είναι η αντιμετώπιση της εποχικότητας που χαρακτηρίζει την αγορά της μπίρας, καθώς και η δημιουργία κουλτούρας και εκπαίδευσης του καταναλωτή με τη βοήθεια της craft μπίρας, η οποία γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθιση στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Για τα αμέσως επόμενα χρόνια, αρκετές ζυθοποιίες θα επενδύσουν σε κατηγορίες, όπως η μπίρα με μειωμένο ή και καθόλου αλκοόλ, οι οποίες θα κάνουν γνωστό το προϊόν σε νέο κοινό που παλαιότερα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν.