Με την ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο
Στο πλαίσιο των δημοσιογραφικών ταξιδιών του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, οργανώθηκε πρόσφατα ένα ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα, την Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, έχοντας ως βασικό θέμα του την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία.

Προσκεκλημένοι ήταν δημοσιογράφοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, που αποτελούν χώρες-στόχο του Προγράμματος, αντιπροσωπεύοντας σημαντικά ευρωπαϊκά Μέσα. Στο συγκεκριμένο ταξίδι, η ελληνική γαστρονομία επιλέχθηκε να είναι στο επίκεντρο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία καταδεικνύει ότι η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση ως παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών στην Περιφέρεια Αττικής, μετά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Ο γνωστός διαιτολόγος – διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου, συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων, παρουσιάζοντάς τους τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και τη συνεισφορά των ελληνικών προϊόντων στην μακροζωία.