Marketing Week - Your Directors Club Lunch Circle: Το YDC μιλά για «Courageous Leadership»

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Your Directors Club Lunch Circle: Το YDC μιλά για «Courageous Leadership»

15 Ιουλίου 2019 | 17:06 Γράφει η Ευγενία  Κουτήφαρη Topics: Events

Με εισηγήτρια τη Δέσποινα Αναστασίου, Senior Global Marketing Director της Dow, ο 4ος μηνιαίος κύκλος συναντήσεων των μελών του YDC ολοκληρώθηκε, αναλύοντας τα σημεία που χρειάζεται να εστιάσουν τα διευθυντικά στελέχη ώστε να ενισχύσουν τον τρόπο ηγεσίας τους και την επιρροή τους.

Το Your Directors Club (YDC) κλείνει 6 μήνες επιτυχούς λειτουργίας στην Ελλάδα, τελώντας υπό την αιγίδα του CEO Cubs Greece. Απαριθμώντας ήδη περισσότερα από 50 μέλη, η διακεκριμένη αυτή κοινότητα Διευθυντικών Στελεχών έχει 4 επιτυχημένους κύκλους συναντήσεων στο ενεργητικό της, με σημαντικούς CEOs, μέλη του CEO Clubs Greece, να μεταλαμπαδεύουν τις εμπειρίες και γνώσεις τους στα μέλη της, δίνοντας έναυσμα για ουσιαστικές συζητήσεις και επαγγελματική δικτύωση.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο τελευταίος «Κύκλος» συναντήσεων του YDC (YDC Lunch Circle) για τη θερινή περίοδο, με θέμα «Courageous Leadership: Shaping Your Success» και εισηγήτρια τη Δέσποινα Αναστασίου, Senior Global Marketing Director της Dow Chemical.

«Οι θαρραλέοι ηγέτες γίνονται, δεν γεννιούνται. Διαμορφώνονται από τις εμπειρίες τους και με τη σειρά τους διαμορφώνουν την πορεία της επιτυχίας τους», τόνισε κατά την εισήγησή της η Δέσποινα Αναστασίου. Ορίζοντας την έννοια της ουσιαστικής ηγεσίας ως ικανότητα έμπνευσης και υποκίνησης των ανθρώπων προς ένα κοινό όραμα, η χαρισματική εισηγήτρια του 4ου Κύκλου συναντήσεων του YDC ανέλυσε τη σημαντικότητα της εκούσιας συμπεριφοράς, του στρατηγικού σχεδιασμού και της «έξυπνης» επαγγελματικής δικτύωσης ως μέσο αναγνώρισης και επιβράβευσης του έργου ενός ηγέτη.

«Ένας ηγέτης οφείλει να είναι πάντα παρών και υπόλογος για το έργο του», ανέφερε η Δέσποινα Αναστασίου, τονίζοντας ότι η ουσία της ηγεσίας δεν είναι ένας τίτλος ή μία ιεραρχική θέση, αλλά η δυνατότητα να εμπνέεις και να ενισχύεις τις προσπάθειες των άλλων, αποτελώντας ενεργό παράδειγμα για την επίτευξη ενός κοινού οράματος.

Αναλύοντας τη βαρύτητα που οι υψηλές επιδόσεις, η σωστή ηγετική εικόνα και η κατάλληλη έκθεση στην αγορά έχουν για την ταχύτερη προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των στελεχών, η Δέσποινα Αναστασίου μοιράστηκε κατά την εισήγησή της προσωπικές εμπειρίες και μαθήματα ζωής που κάθε ηγέτης θα ήθελε να γνωρίζει όταν διαμόρφωνε συμπεριφορές και αποφάσεις.

«Να παραμένετε ανήσυχοι, να καταθέτετε την άποψή σας, να παίρνετε πρωτοβουλίες και να σηματοδοτείτε σημαντικές αλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά, προσφέροντας κατευθύνσεις και εργαλεία στα μέλη της διακεκριμένης αυτής κοινότητας στελεχών, για την ενίσχυση του ηγετικού τους προφίλ. Οι κύκλοι συναντήσεων του YDC θα συνεχιστούν απ’ τον Σεπτέμβρη, με μια πληθώρα θεματικών που εστιάζουν σε μείζονα ζητήματα της ηγεσίας.

To Your Directors Club, τελεί υπό την αιγίδα του CEO Clubs Greece. Founding Partners αποτελούν οι εταιρείες Spaces, Φοβερά Προστασία, Weber Shandwick και Generation Y. Το YDC υποστηρίζεται χορηγικά από τις εταιρείες Marine Tours (Diamond Partner), Nespresso και Semeli Estate (Golden Partners), SARGIA Partners (Coaching Partner) καθώς και την Pressious Arvanitidis (Printing Partner), που υποστηρίζουν ενεργά το όραμα και την αποστολή του. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Boussias Communications.

WHO IS WHO
Η Δέσποινα Αναστασίου εντάχθηκε στη διοικητική ομάδα της Dow το 1990 και έκτοτε έχει αναλάβει σημαντικούς ρόλους στον τομέα του Market Management, του Business Development και του Business Leadership σε ευρύ φάσμα προϊόντων και αγορών. Το 2019 ανέλαβε τη θέση του Senior Global Marketing Director της Dow, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών Regional Leader της Dow για την περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του European Women’s Network, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, καθώς και του Ελληνικού Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανιών. Κατέχει Πτυχίο και Διδακτορικό στη Χημεία από το πανεπιστήμιο του Monash της Μελβούρνης και δίπλωμα στην Ιαπωνική γλώσσα.

Marketing Week (T. 1568)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778