Δέκα κέντρα παραγωγής για την αναγέννηση λιγότερο παραγωγικών περιοχών στην Ανατολική Κούβα και 6 εκατομμύρια νέας, υψηλής ποιότητας φυτά καφέ είναι τα σημαντικότερα σημεία της πρώτης φάσης προγράμματος που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Lavazza.

Εκτός από τη δέσμευσή της για αύξηση της παραγωγικότητας των Κουβανικών φυτειών καφέ, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην παροχή κατάρτισης στην τοπική κοινότητα, δημιουργώντας 34 «σχολικές δομές» για τη βελτίωση των δεξιοτήτων 2.900 καλλιεργητών και 500 τεχνιτών του καφέ. Αυτά είναι και τα αποτελέσματα που περιγράφουν ένα τριετές πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το 2018 από το Giuseppe και Pericle Lavazza Foundation, σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam και τις Κουβανικές αρχές, για τη στήριξη περιοχών καλλιέργειας καφέ. «Για την Lavazza, “ο καλός καφές” μπορεί να προέρχεται μόνο από καλές πρακτικές σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, από την φυτεία μέχρι την κούπα του καφέ», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ομίλου, Giuseppe Lavazza.