Marketing Week - Γιάννης Λιώτος, Φως των Σπορ: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο σεβασμός στον αναγνώστη»

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Media

Γιάννης Λιώτος, Φως των Σπορ: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο σεβασμός στον αναγνώστη»

30 Μαΐου 2018 | 09:40 Γράφει η Ευγενία  Κουτήφαρη Topics: Sports,Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

Το Φως των Σπορ αποτελεί μια από τις πιο παλιές και έγκυρες αθλητικές εφημερίδες στην Ελλάδα. Πρόσφατα εισήλθε και στην digital εποχή της ενημέρωσης, με το site fosonline.gr, με τα πρώτα στοιχεία να φανερώνουν ότι έχει πολλά να προσφέρει και στην ψηφιακή αθλητική ενημέρωση.

Το μυστικό της βιωσιμότητας ενός αθλητικού Μέσου Ενημέρωσης μοιράστηκε με το Marketing Week ο Γιάννης Λιώτος, Εμπορικός Διευθυντής της Θ.Μ. Νικολαΐδης ΑΕ - Φως των Σπορ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο, ψηφιακό «βήμα» της εφημερίδας, το fosonline.gr.

    MW: Το ΦΩΣ συμπληρώνει φέτος 63 χρόνια ζωής, αποτελώντας την παλαιότερη αθλητική εφημερίδα στην Ελλάδα. Ποιο είναι το «μυστικό» της επιτυχίας της;

Γιάννης Λιώτος:
Το μυστικό της επιτυχίας ήταν και είναι ο σεβασμός στον αναγνώστη, που συμπυκνώνεται σε τέσσερις βασικές αρχές. Στηρίζει την ομάδα (Ολυμπιακό), έχει κριτική στάση χωρίς κραυγές και εντυπωσιασμούς, παρουσιάζει όλη την αθλητική δραστηριότητα, αναγνωρίζει τις επιτυχίες των αντιπάλων. Η αρθογραφία του αποτελεί συνώνυμο της παραδοσιακής ποιοτικής δημοσιογραφίας. Φιλοξενεί σε σταθερή βάση ρεπορτάζ και ειδήσεις από λιγότερο δημοφιλή αθλήματα: Ακαδημίες ποδοσφαίρου, ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στίβο, βόλεϊ, τένις, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, ερασιτεχνικό αθλητισμό, μηχανοκίνητο αθλητισμό και πολλά άλλα, αναδεικνύονται στο αναγνωστικό μας κοινό. Θεωρείται σχολή για την αθλητική δημοσιογραφία με μεγάλα ονόματα του αθλητικού, και όχι μόνο, Τύπου να έχουν θητεύσει στην εφημερίδα. Πιστεύουμε στη δύναμη του χρόνου, στη διάρκεια και στον μακρύ ορίζοντα της Ιστορίας. Απολαμβάνουμε το ταξίδι από δεκαετία σε δεκαετία και προσβλέπουμε σε ένα μέλλον που θα τιμά ό,τι προηγήθηκε.

    Ποιες είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν χαρακτηρίσει τον κλάδο του αθλητικού Τύπου τα τελευταία χρόνια; Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν μια αθλητική εφημερίδα βιώσιμη;

Οι αθλητικές εφημερίδες αντικατοπτρίζουν τα ήθη των καιρών και με αυτή την έννοια επιδεικνύουν έναν μονοδιάστατο φανατισμό που δεν κολακεύει καθόλου τον Αθλητικό Τύπο. Στροφή στον πλουραλισμό και σεβασμός στη διαφορετικότητα, λοιπόν! Ίσως έτσι πάψει ο αθλητισμός, και κυρίως το ποδόσφαιρο, να γίνονται πεδίο βαρβαρότητας και τρομοκρατίας.

    Το fosonline.gr είναι η ψηφιακή «αντανάκλαση» του Φως των Σπορ. Τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί από άλλα sites αθλητικού περιεχομένου;

Ό,τι πιθανόν διαφοροποιεί το ΦΩΣ από τις άλλες εφημερίδες. Σεβόμαστε τους ανταγωνιστές μας στο διαδίκτυο, αλλά φιλοδοξούμε να αφήσουμε κι εδώ το ιδιαίτερο στίγμα μας, για το οποίο μας εμπιστεύονται χιλιάδες αναγνώστες.

    Σε τι έχει επενδύσει περισσότερο το fosonline.gr;

Πρώτα από όλα στην αισθητική της εικόνας και στην εμπειρία του επισκέπτη. Η πλούσια θεματολογία με ιδιαίτερο βάρος στο πρωτογενές περιεχόμενο (αποκλειστικά για το site) αποτελεί κύριο μέλημά μας, προσπαθούμε ωστόσο να μην υπερβαίνουμε τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στον αχανή και ανεξέλεγκτο κόσμο του διαδικτύου. Στηρίζουμε όλες τις νέες τάσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με ιδιαίτερο βάρος στο «δρομικό» κίνημα που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια (αγώνες δρόμου). Τέλος, δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον πολιτισμό, έχοντας δημιουργήσει για αυτόν το σκοπό ειδική ενότητα (Plus).
Το fosonline βρίσκεται στον 2ο μήνα λειτουργίας του και τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η επισκεψιμότητά του, τον Μάιο, αναμένεται να ξεπεράσει τους 200.000 unique visitors και τα 3 εκατ. impressions.

Marketing Week (T. 1539)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778